نمایندگی تعمیرات ویرپول

تعویض روغن موتور یخچال

تعویض روغن موتور یخچال چگونه است؟

یکی از مهم ترین اجزای هر سیستم تهویه مطبوع و خنک کننده ای روغن موتور می باشد که کمپرسور داخل یخچال نیز از این ماده استفاده می کند تا طول عمر مفید بیشتری داشته باشد. روغن داخل کمپرسور موظف است تا کار هایی مانند روانکاری، از بین بردن گرما و آب بندی قطعات متحرک مانند رینگ ها و سوپاپ ها را انجام دهد. سوالی که ذهن بسیاری از مخاطبین را به خودش مشغول می کند این است که در چه زمانی روغن را باید عوض کنیم؟ در ادامه مقاله می خواهیم در مورد تعویض روغن موتور یخچال برایتان توضیح دهیم در نتیجه به شما پیشنهاد می کنیم که تا انتهای مقاله با نمایندگی تعمیرات یخچال فریزر ویرپول همراه باشید.

در چه زمان هایی بهتر است روغن موتور یخچال را تعویض کنیم؟

این روغن ها وظیفه روان سازی حرکت قطعات مکانیکی کمپرسور را دارد.هرچقدر که کیفیت روغن موتور شما بهتر باشد از زنگ زدگی و سایدگی قطعات بهم جلوگیری میکند. در ادامه به شما آموزش می دهیم که روغن کمپرسور شما چه زمانی نیاز به تعویض دارد.

تغییر رنگ روغن

روغن موتور را همیشه بررسی نمایید زیرا ممکن است تغییر رنگ بدهد و تبدیل به رنگ سبز، طوسی و مشکی شود، در این مواقع باید در اسرع وقت اقدام به تعویض آن نمایید. افراد زیادی تصور می کنند باید روغن را تنها زمانی تعویض کنیم که سیاه شده است اما مشکل های دیگری نیز وجود دارد که شما باید با بروز آنها این ماده را تعویض نمایید.

رسیدن هوا و رطوبت به روغن

آنجایی که ترکیب اکسیژن و روغن باعث فاسد شدن روغن خواهد شد باید اقدام به تعویض روغن کمپرسور کنید.

رسیدن هوا و رطوبت به روغن دلیلی برای تعویض روغن موتور یخچال

کم شدن روغن

ممکن است به مرور زمان در مدار گاز یخچال یا کولر گازی نشتی به وجود آید، این اتفاق سبب کم شدن میزان روغن و نشت آن به بیرون خواهد شد. می توانید در این موقعیت روغن اضافه کنید اما توصیه ما به شما این است که اقدام به تعویض تمام روغن موتور کنید.

کیپ شدن مدار گاز

قطعا می دانید که خوردگی لوله ها باعث مسدود شدن و کیپی مدار می شود. به شما پیشنهاد می دهیم که برای افزایش عمر کمپرسور روغن کمپرسور خود را تعویض نمایید.

انواع روغن موتور یخچال

روغن موتور ها انواع مختلفی دارند و بهتر است از هرکدام آنها که استفاده میکنید برند های شناخته شده و کیفیت بهتری دارد استفاده بکنید. در ادامه برای شما نام برده ایم:

  • روغن های معدنی:
    نفتنیک (naphthenic) – 4gs و 3gs.
    پارافین
    آروماتیک

انواع روغن موتور یخچال

از روغن های معدنی مانند 3gs و 4gs برای گاز های قدیمی مانند R22، R12، R11 استفاده می شود.

  • روغن های مصنوعی:
    آلکیل بنزن (alkyl benzene)
    گلیکول
    آلی و معدنی: استفاده ی برودتی (صنعت تبرید)

از روغن های مصنوعی برای گاز های جدید مانند R407، R410، R134 استفاده می شود.

فیلم آموزش مراحل تعویض روغن موتور یخچال و کولرگازی

در مرحله ی اول باید روغن قدیمی خود را از داخل موتور خارج کنید. برای خارج کردن روغن باید کمپرسور را به سمت لوله ها کج نمایید، بهتر است ابتدا بررسی نمایید که هر دو لوله ها باز باشند به دلیل اینکه اگر یکی از آنها بسته باشد تمامی روغن از داخل موتور بیرون نمی آید. همچنین برای خارج کردن روغن نباید عجله کنید و بهتر است مدتی زمان بدهید تا همه چیز به درستی انجام شود و مشکلی برایتان به وجود نیاید.

پس از اینکه روغن قدیمی را به طور کامل خارج کردید وقت آن رسیده تا عملیات مکش روغن جدید را انجام دهید، پس کمپرسور را به حالت عادی بر گردانید و قبل از روشن کردن آن، یکی از لوله ها را ببندید. شاید از خود بپرسید که چرا برای خارج کردن روغن باید هر دو لوله ها باز می بودند اما برای مکش روغن باید یکی از لوله ها بسته باشد؟ به خاطر اینکه با باز بودن هر دو لوله ها، مکش از طریق هر دوی آنها انجام می شود و این گونه کار شما به خوبی پیش نمی رود پس برای سهولت کار حتما یکی از لوله ها را ببندید.

قبل از روشن کردن کمپرسور، پلاک آن و یا دفترچه راهنمای یخچال را بررسی نمایید تا بدانید که باید چه میزان روغن داخل یک ظرف یا یک لیوان تمیز بریزید. در مرحله ی بعد یک شلنگ تمیز و فاقد هرگونه رطوبت، گرد و خاک و آلودگی را به سر لوله ای که باز است وصل کنید و سر دیگر شلنگ را در داخل ظرفی بگذارید که در آن روخن ریخته اید. در آخر کمپرسور را روشن کرده تا عملیات مکش روغن را انجام دهد. در نهایت وقتی تمامی روغن به داخل دستگاه هدایت شد شما با موفقیت روغن موتور یخچال را تعویض کرده اید.

سخن پایانی

اکنون که نحوه ی تعویض روغن موتور یخچال را به طور کامل یاد گرفته اید هر شش ماه یکبار به طور منظم این کار را انجام دهید تا موتور یخچال عملکرد بهتری داشته باشد و طول عمر مفید آن افزایش یابد. فراموش نکنید که برای تعویض روغن حتما باید اطلاعات کافی و مهارت مورد نیاز را داشته باشید، پس در صورتی که احساس می کنید نمی توانید به تنهایی این کار را انجام دهید حتما از یک تعمیر کار ماهر یا یک فرد متخصص در تعمیرات ویرپول کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + شانزده =

سایر نوشته ها

رله استارت یخچال چیست؟ علت و علائم خرابی آن
رله استارت یخچال چیست؟ علت و علائم خرابی آن
بوی سوختگی یخچال
بوی سوختگی یخچال، نشانه چیست؟
علت وجود آب در مخزن نمک ماشین ظرفشویی
علت وجود آب در مخزن نمک ماشین ظرفشویی
علائم خرابی اورلود یخچال چیست؟
علائم خرابی اورلود یخچال چیست؟
تنظیم تایمر ماشین لباسشویی
تنظیم تایمر ماشین لباسشویی | چگونه تایمر ماشین لباسشویی را تنظیم کنیم؟
علت خاموش شدن ماشین ظرفشویی در حین کار چیست؟
علت خاموش شدن ماشین ظرفشویی در حین کار چیست؟
علت-متوقف-شدن-ماشین-لباسشویی-حین-کار--شاخص
علت متوقف شدن ماشین لباسشویی حین کار
برخی از مشکلات ماشین لباسشویی
برخی از مشکلات ماشین لباسشویی
علت صدای موتور یخچال چیست
علت صدای موتور یخچال چیست؟ دلیل اصلی صدا دادن کمپرسور یخچال
جمع شدن آب در لباسشویی
دلیل اصلی جمع شدن آب در لباسشویی + روش حل