نمایندگی تعمیرات ویرپول

ترمیستور یا سنسور دمایی کولر گازی

ترمیستور یا سنسور دمایی کولر گازی

یکی از مهم ترین اجزای کولر گازی ترمیستور یا سنسور دمایی است که وظیفه ی اصلی آن تشخیص دما می باشد. گاهی اوقات ممکن است با مرور زمان این قطعه آسیب ببیند و برای شما مشکل ساز شود. امروز در این مقاله قصد داریم ابتدا به طور کامل درباره ی خود ترمیستور یا سنسور دمایی کولر گازی توضیح دهیم و سپس نحوه ی تست آن را به شما آموزش دهیم. از همین رو تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید و اطلاعات مورد نیاز را بدست آورید تا هنگام مواجه شدن با مشکلات نیاز به هیچ گونه کمکی نداشته باشید و خودتان کار ها را انجام دهید.

ترمیستور یا سنسور دمایی کولر گازی چگونه کار می کند؟

با کم یا زیاد شدن دما، مقاومت ترمیستور تغییر خواهد کرد و این تغییرات برای برد ارسال خواهد شد. برد با دریافت این داده ها از دمای محیط مطلع می شود و در نهایت با توجه به آن فرمان لازم را (قطع یا وصل کردن کمپرسور کولر گازی ویرپول و…) صادر می کند. به همین دلیل همانطور که بیان کردیم ترمیستور یکی از مهم ترین اجزای داخل کولر گازی است به طوری که اگر معیوب شود، دستگاه روشن نخواهد شد. در ادامه با ما همراه باشید تا درباره ی انواع سنسور دمایی کولر گازی توضیح دهیم.

ترمیستور یا سنسور دمایی کولر گازی چگونه کار می کند؟

انواع ترمیستور کولر گازی

ترمیستور هایی که در وسایل برودتی نصب می شوند دارای دو مدل هستند که از لحاظ مقاومت یا کارکرد با یکدیگر تفاوت دارند. در پاراگراف های بعدی بیشتر درباره ی این دو مدل توضیح خواهیم داد:
1- سنسور پایپ کولر گازی (POSITIVE THERMAL COEFFICIENT)
نام دیگر سنسور پایپ (سنسور لوله)، سنسور فلزی می باشد. با بالا رفتن دما، مقاومت این سنسور افزایش می یابد و بر عکس با پایین آمدن دما، مقاومت سنسور کاهش پیدا می کند.

انواع ترمیستور کولر گازی
2- سنسور محیطی کولر گازی (NEGATIVE THERMAL COEFFICIENT)
نام دیگر سنسور محیطی، سنسور اتاقی می باشد که با کاملا برعکس سنسور پایپ عمل می کند. یعنی با بالا رفتن دما، مقاومت این سنسور کاهش پیدا می کند و با پایین آمدن دما، مقاومت افزایش خواهد یافت.

تست ترمیستور کولر گازی + فیلم آموزشی

برای تست ترمیستور باید آن را از برد جدا کنید و سپس با کمک اهم متر مقاومتش را بسنجید. شاید از خود سوال بپرسید که چه مقاومتی نشان دهنده ی سلامت ترمیستور می باشد؟ هر کدام یک از برند ها یا شرکت ها سنسور های مخصوصی را می سازند که در دما های متفاوت اهم های مختلفی دارند. به همین دلیل شما باید با سنسور هر برند آشنایی داشته باشید تا بتوانید قطعه ی خود را تست نمایید.
دو روش دیگر برای تست ترمیستور وجود دارد که نمی توان با اطمینان خاطر آنها را تایید کرد اما تا حدودی درست می باشند:
1- معمولا سنسور های اتاقی یا NTC در دمای 25 درجه سانتی گراد، مقاومتی معادل 10KOHM دارند و سنسور های لوله ای، پایپ یا PTC دارای مقاومتی برابر با 200KOHM می باشند.
2- ابتدا اهم متر را به سنسور وصل نمایید. سپس سنسور را گرم یا سرد کنید. با انجام این کار باید مقاومت نشان داده شده تغییر کند، در غیر این صورت احتمال معیوب شدن ترمیستور وجود دارد.
امروز در این مقاله به طور کامل درباره ی ترمیستور یا سنسور دمایی کولر گازی توضیح دادیم و نحوه ی تست آن را به شما آموزش دادیم. در نهایت اگر با مشکل مواجه شدید و نیاز به کمک داشتید، با یک تعمیرکار حرفه ای یا یک تکنسین ماهر در نمایندگی تعمیر کولر گازی ویرپول در تهران تماس بگیرید تا به شما کمک کند. از اینکه ما را تا انتهای مقاله همراهی کردید و مطالب را موشکافانه خواندید سپاسگذاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + 5 =

سایر نوشته ها

رله استارت یخچال چیست؟ علت و علائم خرابی آن
رله استارت یخچال چیست؟ علت و علائم خرابی آن
بوی سوختگی یخچال
بوی سوختگی یخچال، نشانه چیست؟
علت وجود آب در مخزن نمک ماشین ظرفشویی
علت وجود آب در مخزن نمک ماشین ظرفشویی
علائم خرابی اورلود یخچال چیست؟
علائم خرابی اورلود یخچال چیست؟
تنظیم تایمر ماشین لباسشویی
تنظیم تایمر ماشین لباسشویی | چگونه تایمر ماشین لباسشویی را تنظیم کنیم؟
علت خاموش شدن ماشین ظرفشویی در حین کار چیست؟
علت خاموش شدن ماشین ظرفشویی در حین کار چیست؟
علت-متوقف-شدن-ماشین-لباسشویی-حین-کار--شاخص
علت متوقف شدن ماشین لباسشویی حین کار
برخی از مشکلات ماشین لباسشویی
برخی از مشکلات ماشین لباسشویی
علت صدای موتور یخچال چیست
علت صدای موتور یخچال چیست؟ دلیل اصلی صدا دادن کمپرسور یخچال
جمع شدن آب در لباسشویی
دلیل اصلی جمع شدن آب در لباسشویی + روش حل