جاروبرقی یکی از تجهیزات ضروری و لوازمخانگی پرمصرف است که سهم زیادی در تمیز نگهداشتن خانه دارد. جاروبرقیها انواع مختلفی دارند که بر اساس برند، مدل، توان و قدرت، میزان مکش، سر و صدا، حجم سطل یا کیسه آشغال و موارد دیگر دستهبندی میشوند؛ بنابراین شما هنگام خرید یک جاروبرقی باید نکات زیادی را مد نظر قرار دهید. نمونه جاروبرقیهای هر برند و البته مدلهای یک برند خاص با یکدیگر هم از لحاظ ظاهری تفاوت دارند و هم از لحاظ کشش و توان، بنابراین با توجه به نیاز خود و پس از انجام تحقیقات درباره نمونهای که برای شما بهترین کارایی و بازدهی را داشته باشد، باید اقدام به خرید جاروبرقی کنید. در اصل جاروبرقی که برای یک خانه بزرگ و فرش کرده کاربرد دارد، لزوما برای یک آپارتمان کوچک با کف سرامیک همان میزان بازدهی را نخواهد داشت. به همین علت باید گزینههای خود هنگام خرید را نسبت به انتظارات محدود کنید، پس در ادامه در این راهنما تمامی نکاتی که برای خرید جاروبرقی به آن نیاز دارید را در تعمیر جاروبرقی ویرپول به طور کامل بررسی خواهیم کرد.
انواع مدل جاروبرقی
جاروبرقیها بر اساس مدل به دستههای زیر تقسیم بندی میشوند.
1. جاروبرقی ایستاده
این مدل جاروبرقی همانطور که از نامش پیداست به شکل ایستاده استفاده میشود و شما برای کار با آن نیازی به خم شدن نخواهید داشت. جاروبرقیهای ایستاده عموما برای خانههای بزرگ کاربرد بهتری دارند، زیرا کمتر شما را خسته میکنند. البته این دسته از جاروبرقیها در کشور ما کمتر مورد استفاده قرار میگیرند.
2. جاروبرقیهای سیلندر
این مدل جاروبرقی از قدیمیترین و سنتیترین نمونههای موجود در بازار است که البته هنوز در بسیاری از مواقع یک رقیب قدرتمند برای نمونههای دیگر بشمار میآید. جاروبرقیهای سیلندر همان نمونههایی هستند که شما هنگام جارو آنها را به دنبال خود میکشید. چنین جاروبرقیهایی علاوه بر به صرفهتر بودن دارای شیلنگهای انعطافپذیرتری نیز هستند و البته برخی از این مدلها آپشن های دیگری نیز دارند.
3. جارو شارژی بیسیم
اغلب ما جارو شارژیها را در مدلهایی میبینیم که برای پاک کردن جاهایی مثل درون اتومبیل کاربرد دارند. البته شاید بتوان جاروهای خودکار، همان رباتهای گرد کوچک که همه جای خانه میگردند و محیط را بدون کمک پاک میکنند را نیز جزو این دسته بدانیم. جارو شارژیها به جز چند نمونه خاص، معمولا کارایی کمتری دارند و دوام آنها نیز چندان زیاد نخواهد بود.
تمامی جاروبرقیها فرای از مدل به دو نوع کیسهدار و بدون کیسه یا همان سطلی دستهبندی میشوند. جاروهای کیسهدار که مشخص است از یک کیسه برای حمل و نگهداری آشغال استفاده میکنند، در حالی که نمونههای بدون کیسه از یک سطل برای ذخیره کثیفیها بهره میبرد. جاروهای کیسهای در برخی مدلها دارای کیسه ثابت و برخی کیسه یکبارمصرف هستند، این در حالی است که جاروبرقیهای سطلی از یک ظرف برای همیشه پشتیبانی میکنند که اغلب فضای زیاد برای ذخیره آشغال دارند، اما هنگام خالی کردن کمی کثیف کاری را به دنبال دارند. جاروبرقیهای کیسهای در دو دسته بزرگ و کوچک دستهبندی میشوند، در حلی که جاروبرقیهای سطلی معمولا بزرگ هستند.
بهترین مدل جاروبرقی کدام است؟
برای اینکه درک کنیم کدام نمونه جاروبرقی بهتر است باید معایب و مزایای هر مدل را مورد بررسی قرار دهیم.
جاروبرقی کیسهای
معایب: چنین جاروبرقیهایی فضای زیادی برای ذخیره آشغال ندارند و بیشتر کرک و گرد غبار را جذب میکنند و البته هر چند وقت یکبار باید یک هزینه جداگانه برای خرید کیسه جدید برای آنها در نظر بگیرید.
مزایا: ظرفیت جذب گرد و غبار بالایی دارند و معمولا دیرتر پر میشوند، کیسههای مارکدار معمولا دارای یک سری ترکیبات ضد آلرژی زا هستند و اینکه برخی نمونهها دارای کیسه با کیفیت برای استفاده چند ساله و دیگر نمونهها دارای کیسه اضافی هستند.
جاروبرقی سطلی
معایب: این جاروبرقیها بر خلاف فضای زیاد ممکن است خیلی زود پر به نظر برسند و مکش خود را از دست بدهند؛ چون ظرفیت گرد و غبار کمتری دارند، به همین دلیل باید زود به زود خالی شوند و اینکه هنگام تخلیه فضا را آلوده میکنند.
مزایا: برای مکانهایی که بیشتر از خاک، آشغال دارند بسیار کاربردیتر هستند و اینکه به دلیل بدون کیسه بودن نیازی به صرف هزینه اضافی برای خرید این قطعه نخواهید داشت.
حال سوال اینجاست که کدام مدل بهتر است؟ تحقیقات ثابت میکنند که هر دو مدل با پر شدن میتوانند آلرژی زا باشند؛ پس با توجه به مزایا و معایب، انتخاب با خودتان است. ضمن اینکه از لوازم جانبی همراه آنها میتوان کیسه پارچهای یا پاکتی، فیلتر، انواع برس با کارایی گوناگون و لوله خرطومی را نام برد.
نکات مهم هنگام خرید جاروبرقی و معرفی بهترین برندها
1. هنگام خرید جاروبرقی با توجه به نیاز محیط خانه باید به توان و قدرت مکندگی دستگاه دقت کنید. قدرت موتور انواع جاروبرقی از 1600 تا 2500 W دستهبندی میشوند.
2. میزان مصرف برق هر جارو هم از نکاتی است که باید به آن توجه کنید، زیرا قرار است به صورت مداوم از این دستگاه استفاده کنید.
3. هنگام خرید جاروبرقی حتما از صدای دستگاه مطمئن شوید که آزاردهنده نباشد، برای این منظور میتوانید از فروشنده بخواهید که آن را تست کند.
4. با توجه به میزان آشغال یا گرد غبار موجود در خانه، نوع جاروبرقی خود را مشخص کنید. از طرفی هنگام خرید، وزن جارو و راحتی هنگام استفاده را نیز مد نظر قرار دهید.
5. گارانتی موتور و قطعات و تضمین خدمات پس از فروش را نیز به خاطر بسپارید.
با توجه به تمامی نکات بالا که باید برای خرید جاروبرقی در نظر بگیرید، از بهترین برندهای جاروبرقی موجود در بازار میتوان به جاروبرقیهای ویرپول، بوش، فیلیپ، سامسونگ، پاناسونیک، پارس خزر و الجی اشاره کرد. شما میتوانید متناسب با سلیقه و بودجهای که در دست دارید، نسبت به خرید هر یک، اقدامات لازم را انجام دهید.